Om vores service

Om servicen Scias Update

Der tales meget om at mindske afstanden mellem forskning og praksis, men der er som regel langt mellem de konkrete redskaber, som skal få det til at ske. Det er derfor, vi har udviklet denne gratis service.

Bruger fem forskellige kanaler

Ved at følge vores opslag, vil du få forsknings­oversigter ind i din daglige nyhedsstrøm.

Du kan følge opslagene på Facebook, Twitter, LinkedIn, via e-mail eller RSS. Under punktet Følg vores opslag har vi forklaret, hvordan du gør.

Lavet til folkesundheds­professionelle i Danmark

Lige nu kan du via Scias Update finde forskningsoversigter inden for det folkesundheds­videnskabe­lige felt.

Vi finder forsknings­oversigter om temaer, som vi vurderer kan have relevans for folk, der arbejder professionelt med at fremme folkesundheden i Danmark.

Temaerne er mange, og derfor kan alle opslag selvsagt ikke være lige relevante for alle. Så ligesom med nyheder i medierne og andre opslag på sociale medier, må du selv sortere og udvælge det, som du ønsker at kigge nærmere på.

Bidrager til den evidens­baserede praksis

Når vi har valgt at videre­formidle forsknings­oversigter, er det fordi vi mener, at det er den mest effektive måde at få overblik over evidensen på et område, fx:

  • årsager til og udbredelse af sygdom og risiko­faktorer (type 1-evidens)
  • effekter af fore­byggelses­indsatser (type 2-evidens)
  • organisering og imple­men­tering (type 3-evidens).

Men desværre giver enhver forsknings­oversigt os ikke altid valide og brugbare svar på vores spørgsmål. Det har vi skrevet noget mere om under punktet Før du bruger en for­sknings­over­sigt.

Del i dit netværk

Vi håber, at du får lyst til at klikke på ‘Synes godt om’, kommentere og dele vores opslag på sociale medier eller i relevante fælles­skaber, som du er en del af.

Kontakt os gerne

God fornøjelse og tøv ikke med at kontakte os. Hvis du har en spænd­ende opgave i forbindelse med bro­bygning mellem forsk­ning og praksis, hører vi selv­følge­lig meget gerne fra dig – måske vi kan finde ud af noget sammen.